ОБЩИНА МОНТАНА

Република България

Пуснаха парното в детските ясли и градини

Пуснаха парното в детските ясли и градини

С падането на температурите стартира отоплението в сградите на общинска издръжка в Монтана, съобщи кметът Златко Живков на първата си пресконференция за новия мандат. Договорът за доставка на топлоенергия е подписан. Новата цена е 260 лева за мегават час, с 30 лева повече от досегашната. Направена е профилактика на котлите на газ и инсталациите в 50-те сгради, уточни Живков. Отопляват се всички детски ясли, градини, училища социални заведения, изложбени, спортни зали и др. Общината поема сметките за парно и на двата храма в Монтана, както и на пенсионерския клуб.

Продължава монтажа на котли на газ, палети и на климатици за домакинствата, одобрени за безвъзмездно предоставяне по проекта на общината за подобряване качеството на въздуха в Монтана. Мобилните екипи  обработват по 20 адреса дневно, каза още Живков. Това ще намали значително вредните емисии във въздуха през тази зима.

От тази седмица усилено тече и подготовката за коледните празници. Украсата на града,  базарите и други атракции за жителите и гостите  на Монтана ще са готови до 28 ноември.

08.11.2023 г.