ОБЩИНА МОНТАНА

Република България

Завърши ремонтът на улиците ”Веренишка” и „Черковна” в Монтана

Завърши  ремонтът  на улиците  ”Веренишка” и „Черковна” в Монтана

Финалът на основния ремонт бе отбелязан с водосвет, отслужен от отец Николай  на кръстовището  между двете улици. В района се намират  най-старият храм в Монтана „Св.Св. Кирил и Методий”, осветена през 1898 година и знаковата Попска градина с единствената запазена къща с възрожденска архитектура в града– Михайловата къща.

В обръщението на откриването кметът Златко Живков обяви, че община Монтана е изпълнила програмата си за основни ремонти. През тази година приоритетни в нея са паркингите и околоблоковите пространства, на които са преасфалтирани близо 7000 кв. метра площи.

Основният ремонт на участъка на ул. „Веренишка” от пл. „Славейков” до бул. „Трети март” включва преасфалтиране на  400 метра улична настилка, поставяне на бетонови бордюри, монтаж на нови дъждоотводни решетки и капаци на ревизионните шахти, изграждане на 800 кв. метра тротоари, засаждане на дървета и полагане на хоризонтална маркировка. Изградена е повдигната пешеходна пътека.  Асфалтирани са 600 кв. метра площи около блок „Кале”.

Основният ремонт на ул. „Черковна” включва преасфалтиране на близо 200 метра улична настилка , след подмяна на водопровода в участъка между ул. „Веренишка” и ул. „Генерал Столетов”. Там също са поставени нови бетонови бордюри, направен е уличен  дъждовен отток, монтирани са нови капаци на ревизионните шахти и е положена хоризонтална маркировка. Обновени са 350 кв. метра тротоари.

11.09.2023 г.